Abilar Pihkasalva 20 g

Repolar Pharmaceuticals Oy:n valmistama Abilar® 10% Pihkasalva on markkinoiden ainoa rikkinäiselle iholle ja haavanhoitoon soveltuva pihkavoide. Laadun ja turvallisuuden takeena on VTT:n myöntämä CE-merkintä. In vitro -tutkimukset ovat osoittaneet, että Repolarin käyttämä kylmänä puhdistettu metsäkuusen pihka on laajakirjoisesti antimikrobista (bakteerit, hiiva- ja rihmasienet), tulehdusreaktiota ja ärsytystä rauhoittavaa (anti-inflammatorista) sekä haavojen umpeutumista nopeuttavaa. Uusimmissä in vitro-tutkimuksissa on todettu, että kyseinen pihka estää ja hajottaa myös haavan paranemista hidastavaa biofilmiä. Tällä Repolarin patentoimalla menetelmällä puhdistetulla metsäkuusen pihkalla on in vitro -tutkimuksissa todettu jopa antibiooteille resistenttien bakteereiden, kuten metisilliinille resistentin Staphylococcus aureus (MRSA) ja vankomysiinille resistentin enterokokki (VRE) -bakteerien kasvua estävä vaikutus.

Pakkauskoko:
20 g
Markkinoija:
Repolar Pharmaceuticals Oy
Saatavilla
23,80 €
1 190,00 € / kg

Abilar® 10% Pihkasalva sopii kaikenlaisille ihorikkeille:

Infektoituneet ja infektoitumattomat haavat, Akuutit ja krooniset haavat, Leikkaushaavat (myös tikkien päälle), Paine-, sääri- ja diabeettisethaavat, Avatut paiseet, Palovammat, Ihohalkeamat: kantapäät, sormenpäät ja suupielet, Ihohautumat: pakaravako, rinnanalus ja varpaanvälit, Kynsivallin tulehdukset, Naarmut, ruhjeet, hankaumat ja rakot, Hyönteisten ja puutiaisten puremat, Märkärupi, Erilaiset rakkulat (yskänrokko, vesirokko, enterorokko)

Puhdista ja kuivaa haava-alue. Levitä Abilar®:a joko suoraan haavaan tai vaihtoehtoisesti taitokseen, joka asetetaan haavan päälle, ohut (1-2mm) kerros 1-2 kertaa päivässä. Peitä syvät ja erittävät haavat hengittävällä, haavaan tarttumattomalla sidoksella. Pienissä ja pinnallisissa haavoissa peittosidos ei ole välttämätön tai alueen suojauksen voi tehdä, vaikka laastarilla. Suurempia haavoja hoidettaessa, alkuun on hyvä tehdä haavan tarkkailu, puhdistus ja Abilar®:n lisäys päivittäin. Tämä siksi, että haava usein erittää hoidon alussa hiukan runsaammin (haavan puhdistuessa) – on täysin normaalia. Haavaerityksen vähentyessä haavan-hoitoväliä voidaan harventaa 3 vuorokauteen saakka. Hoitoa jatketaan, kunnes haava on parantunut. Akuutit haavat paranevat usein muutamassa päivässä tai viikossa. Pitkittyneissä, vaikeahoitoisissa haavoissa umpeutuminen voi kestää kuukausia.

null

Metsäkuusen (Picea abies) pihka, Petrolatum, Praffinum liquidum, Alcohol denat., Cera microctistallina, Sorbitan oleate, Cera alba, Strearic acid, Hydrogenated castor oil.

Lapset ja nuoret:

Abilar® 10% Pihkasalva ei ole ensisijainen hoitovaihtoehto alle 3 vuotiaille lapsille.

Huomioitavaa:

Älä käytä Abicinia, jos olet yliherkkä hartsille (colophonium) tai valmisteen muille ainesosille.
Abilar®:n käyttöä ei ole tutkittu limakalvoilla, silmissä, eikä suun sisällä.

Abilar® 10% Pihkasalva on paikallishoitotuote. Sen käyttöä ei ole tutkittu raskauden, eikä imetyksen aikana.
Huoneenlämmössä. Säilyy vuoden avaamisesta.