APTEEKIN OMA VEGAANILLE 90 tabl

Apteekin Oma Vegaanille -valmiste sisältää yhteistyössä Vegaaniliiton ravitsemusterapeutin kanssa räätälöidyn yhdistelmän vegaanien tarvitsemia vitamiineja ja hivenaineita.

Pakkauskoko:
90 tabl
Saatavilla
18,10 €
724,00 € / kg

Valmiste sisältää riittävän määrä B12-vitamiinia, jota ei esiinny luontaisesti kasvikunnan tuotteissa.

B2-vitamiinin riittämätöntä saantia on todettu etenkin iäkkäämmillä kasvissyöjillä. Vegaanien jodin saanti on myös usein riittämätöntä, joten sitäkin suositellaan ravintolisänä.

Kasviperäisen raudan imeytyminen on eläinperäistä heikompaa, joten lisätarpeen kattamiseksi valmiste sisältää rautaa. C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä, ja vaikka vegaanit saavat runsaasti C-vitamiinia, samanaikaisen nauttimisen varmistamiseksi valmiste sisältää myös raudan imeytymisen kannalta tarpeellisen määrän C-vitamiinia.

Valmisteen sisältämä D-vitamiini on kasviperäistä D3-vitamiinia, jonka teho on parempi kuin D2-vitamiinin.

Myös sinkki imeytyy heikommin kasveista, joten sen saantisuositus on vegaaneille suurempi kuin sekaruokavaliota noudattaville.

Suomalaiset saavat seleenin pääasiassa maidosta, lihasta ja viljatuotteista. Seleeniä lisätään kotimaisten viljojen lannoitteisiin, mutta ulkomaiset viljat tai luomuviljat eivät välttämättä sisällä seleeniä.

Valmiste ei sisällä esim. muiden aineiden imeytymistä mahdollisesti estävää kalsiumia. Se ei sisällä myöskään A-vitamiinia, B6-vitamiinia tai foolihappoa, joita vegaanit saavat ruokavaliostaan muutenkin runsaasti.

Suositeltu vuorokausiannos: 1 tabletti päivässä.
Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Ainesosat: Askorbiinihappo, rautapyrofosfaatti, täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, magnesiumstearaatti, piidioksidi), kaliumjodidi, sinkkioksidi, kolekalsiferoli, natriumselenaatti, syanokobalamiini, riboflaviini.

Ravintosisältö 1 tabletti: B2-vitamiini 1,4 mg, B12-vitamiini 25 µg, C-vitamiini 80 mg, D3-vitamiini 20 µg, Jodi 150 µg, Rauta 15 mg, Seleeni 55 µg, Sinkki 13 mg

Pieni, nieltävä tabletti ei sisällä makeutus-, väri- eikä säilöntäaineita eikä FODMAP-yhdisteitä. Tuote on laktoositon, maidoton, gluteeniton, sokeriton, soijaton, hiivaton ja liivatteeton.
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa. Säilytettävä alkuperäispakkauksessa kuivassa huoneenlämmössä.

Tutustu myös valmistajan verkkosivustoon: www.apteekinoma.fi