Olemme saaneet jo tähän mennessä nauttia ihanasta kevätauringosta ja sen lämmöstä. Ehkä jo ensimmäiset pisamat ja rusketusraidatkin ovat tulleet. Sen lisäksi että aurinko lämmittää ihanasti ja antaa entistä enemmän energiaa, sen UV-säteet valitettavasti vanhentavat meitä sekä altistavat vakavalle syövälle, melanoomalle.

Melanooma on ihosyöpä, johon sairastuu vuosittain noin 1400 ihmistä. Melanoomaa vastaan voi suojautua aurinkovoiteilla, erilaisilla vaatteilla sekä välttämällä liiallista auringon saantia ja ihon palamista. Aurinko ei kuitenkaan ole ainut tekijä melanoomassa, vaan siihen voi vaikuttaa monet tekijät vuosien varrella. 

 

Onneksi sitä vastaan on helppo suojautua. Tänä päivänä aurinkovoiteita löytyy jos jonkinmoista ja varmasti jokaiselle löytyy se mieluisin. Suojia löytyy niin kuivalle kuin rasvaisuuteen taipuvalle iholle. Lisäksi löytyy tuotteita valoherkälle iholle, akneiholle, pigmenttimuutoksiin taipuvalle iholle tai heille jotka haluavat tuotteelta kiinteytystä, mattapintaa tai pientä sävyä.

 

Aurinkovoiteista löytyy kahta erilaista suojaa fysikaalista ja kemiallista.

Fysikaalinen suoja jää ihon pinnalle ja heijastaa siitä auringon UV-säteet pois. Kemiallisessa aurinkosuojassa UV-filtterit imevät itseensä UV-säteet ja vapauttavat ne lämpönä iholle. Sekä fysikaalinen että kemiallinen aurinkosuoja suojaa ihoa UVA- ja UVB-säteiltä. Aurinkovoiteessa voi olla myös molemmat sekä fysikaalinen että kemiallinen suoja.

 

banneri_1

Ennen aurinkovoiteen levitystä kannattaa kuoria kuollut ihosolukko pois talven jäljiltä ja levittää kerros kosteusvoidetta, tämän homman voi hyvin tehdä jo edeltävänä päivänä. Auringossa oleillessa kannattaa pitää myös huoli sisäisesti kosteustasapainosta ja juoda riittävästi vettä.

 

Tässä vinkit pariin mahtavaan tuotteeseen, jos etsinnässä on ollut fysikaalinen aurinkosuoja koko perheelle, rusketusta tehostava aurinkosuoja tai epäpuhtaalle/akneiholle sopiva aurinkosuoja.

 

 Avene_mineral_lotion

Avene - fysikaalinen mineraalisuojan sisältävä aurinkosuoja, josta löytyy suojakerroin 50+.

Tämä tuote sopii koko perheelle, myös alle 3-vuotiaille. Tuote on suunniteltu herkälle iholle, jolla saattaa olla taipumusta valoihottumaan.  Osa fysikaalisista aurinkovoiteista saattaa jättää iholle valkoisen jäljen, mutta tässä tuotteessa on hempeä beigen sävy, joka sävyttyy oman ihon sävyyn levitettäessä voidetta iholle. Tuote on vedenkestävä, parabeeniton, ja hajusteeton. Tuotteella on myös allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus.

 


 
Vichy_IS_Tan_aurinkosuojavesi


Vichy - aurinkosuojavesi edistää ihon päivettymistä ja siinä on suojakerroin 30.

Kätevä suihke, joka on helppo levittää, ei jätä iholle tahmaista tunnetta. Imeytyy hetkessä jättäen ihon kosteutetuksi ja ihanan tuoksuiseksi. Tuote sisältää beetakaroteenia, joka tukee ihosi päivettymistä. Tuotetta kannattaa testata myös, jos ihosi ei yleensä rusketu helposti. Tuote sopii myös herkälle iholle ja on vedenkestävä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LRP_anthelios_anti_imperfections

LRP - aurinkosuojavoide epäpuhtaalle/akneen taipuvalle iholle, suojakerroin 50+.

Välillä voi olla haastavaa uskaltaa kokeilla epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle uusia tuotteita, koska ei tiedä miten epäpuhtaudet reagoivat siihen. Tässä kumminkin yksi kokeilemisen arvoinen tuote, joka lupaa päivittäin käytettynä epäpuhtauksien vähenemistä. Tuote imee itseensä talia eikä tuki ihohuokosia. Jättää iholle mattapinnan, joten sopii loistavasti käytettäväksi myös meikin alle eikä jätä ihoa valkoiseksi. Tuote ennaltaehkäisee hyperpigmentaatiota eli arpien tummumista ja pigmenttimuutoksia. Lisäksi tuote on hajusteeton.

 

 

 

 
 
 
 
 

Erityisesti silloin, jos sinulla on käytössä jokin lääkitys, kuten akne- tai nesteenpoistolääke, on ehdottoman tärkeää muistaa suojata ihoa auringolta, koska silloin palamisen riski on aina suurempi. Suositeltavaa on silloin välttää turhaa auringossa oleilua ja suojautua myös vaatteilla.

 

 

Muistathan pestä aurinkovoiteen pois iholtasi, ettei se jää sinne tukkimaan ihohuokosia!ACO_Body_shower_oil

Aurinkosuojaa ei ole tarkoitus jättää iholle vaan se tulee pestä päivän päätteeksi pois. Pelkkä vesipesu ei riitä vaan kannattaa suosia esim. öljyistä pesuainetta, joka irrottaa myös fysikaalisen aurinkosuojan pois.

Samalla öljyinen pesuaine hoitaa ihoa kuivattamatta sitä. Jos kuitenkin tuntuu, että pelkkä pesuaine ei riitä, kannattaa kokeilla esim. pesukinnasta tai kuorinta-ainetta. Sillä voi käydä hellästi vartalon läpi pyörivin liikkein.

Kasvoilta aurinkovoiteen voi pestä pois samoilla tuotteilla, joilla poistaa meikin. 

 

 

 

Lopuksi suihkunraikkaalle iholle on hyvä levittää vielä after sun -tuote. 

After sun kosteuttaa ihanasti auringon kuivattamaa ihoa, sekä rauhoittaa punoittavaa ihoa. Vaikka voisi ajatella, ettei kesällä tarvitse huolehtia vartalon kosteutuksesta, auringon ihoa kuivattavan vaikutuksen takia on kosteutus myös silloin tärkeää. Itse ainakin olen huomannut vietettyäni auringossa aikaa, kuinka iho imaisee itseensä after sun -voiteen, tehden taas ihosta kosteutetun ja antaen pienen viileän tunteen. Ihon kosteutuksesta olisi hyvä huolehtia niin kesällä kuin muinakin vuoden aikoina päivittäin, vaikka auringossa ei olisikaan. 

 

 


ACO:n after sun milk

Syväkosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti, sen lisäksi siinä on Total tanning raaka-aineyhdistelmä,

joka aktivoi ruskettumista ja pidentää rusketuksen kestoa. Tuote imeytyy nopeasti kevyen koostumuksen ansiosta, jättäen iholle raikkaan tuoksun.

 

 

 

 

 

 

Avene sun repair creamy gelAvene_sun_repair_creamy_gel

Rauhoittaa, ravitsee ja vahvistaa ihon suojakerroksia auringon tuoman rasituksen jälkeen.

Tuote kosteuttaa tehokkaasti ja suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Geeli jättää iholle pehmeän ja miellyttävän tuoksun.

 

 

Oikein ihanaa kesän aikaa ja nautitaan turvallisesti auringosta!

 

Katriina