Lääkehoidon arviointi

Epäiletkö, että käyttämäsi lääke aiheuttaa sinulle jonkin terveyshaitan tai hankalan haittavaikutuksen? Onko lääkehoidossa muita ongelmia? 

Koska viimeksi olet käynyt läpi kokonaislääkitystäsi lääkehoidon ammattilaisen kanssa yhdellä istumalla? Kun lääkelista pitenee ja sairaudet lisääntyy, lääkehaittoja saattaa tulla herkemmin ja yhteisvaikutusten riski lisääntyy. 

Lääkehoidon arvioinnilla selvitetään lääkehoitoon liittyviä ongelmia ja ratkotaan ne.

Lääkehoidon arviointi (LHA) on meidän tarjoama maksullinen palvelu, jossa LHA-erityispätevyyden hankkinut proviisori tai farmaseutti käy läpi asiakkaan kanssa hänen kokonaislääkityksensä ja lääkkeiden mahdolliset haittavaikutukset. Haittoja voi esiintyä heti lääkityksen alkaessa, mutta niitä voi alkaa esiintymään myös ajan kuluessa kun lääkkeen käyttäjälle tulee lisää ikää. Toisaalta suuret elintapamuutokset voivat altistaa jo aikasemmin käytössä olleen lääkkeen haittavaikutuksille. 

Lääkehoidon arvioinnissa käymme läpi asiakkaan kanssa hänen lääkityksensä yksilöllisesti. Lääkityksen sopivuuteen vaikuttaa niin ikä kuin muut käytössä olevat lääkkeet sekä munuaisten toimintakyky. 

Palveluun kuuluu asiakkaan haastattelu sekä lääkkeiden käytön ohjaus. Haastatteluun kannattaa varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Tarvitsemme asiakkaalta tiedot käytössä olevista resepti- ja itsehoitolääkkeistä, vitamiineista sekä luontaistuotteista ja ravintolisistä. Arvioinnista laaditaan kirjallinen raportti, joka käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa. 

Hinta 50€/h (sis.alv 24%)

pillerit

Huom. Jos arviointia tehdessä tulee ilmi hankalia haittavaikutuksia tai muita ongelmia lääkityksessä, apteekista ollaan asiakkaan suostumuksella lääkäriin yhteydessä mahdollisista lääkitysmuutoksista. Muutoksia ei tule tehdä oma-aloitteisesti.